'Die Sol, dat moet toch kunnen voor Heerenveen? Dat moet toch haalbaar zijn?''

Kenmerkend voor het seizoen van SC Heerenveen is onder meer dat de topscorer van het team (Henk Veerman) na 23 competitieduels slechts vijf goals heeft gemaakt. Trainer Jurgen Streppel lijkt ook niet helemaal te weten wat hij er mee aan moet.

Reza Ghoochannejhad begon het seizoen als eerste spits maar werd na een slechte reeks vervangen door Henk Veerman. Na zes duels moest hij zijn plek echter weer afstaan. "Streppel is natuurlijk ook vreemd bezig: dan erin, dan eruit", constateert De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen bij Voetbal Inside.

Driessen is duidelijk een groter fan van Veerman dan van Rzea. "Hij (Veerman, red.) scoorde nog wel een aantal keer. Ik heb liever Veerman dan die Iraniër (Reza, red.), daar heb je heel weinig aan. Iedere keer als hij (Veerman, red.) erin komt, laat hij wel wat zien."

Johan Derksen is het niet met hem eens: "Als hij (Veerman, red.) in de basis staat, heb je niets aan hem. Dat is typisch een jongen om te laten invallen. In jouw tijd hadden ze toch die rare Roemeen?", vraagt Derksen aan René van der Gijp, doelend op Rodion Camataru.

Van der Gijp kijkt liever alvast vooruit en denkt - niet voor het eerst - hardop dat Willem II-spits Fran Sol een goede spits voor de Friezen zou kunnen zijn. "Die Sol, dat moet toch kunnen voor Heerenveen? Dat moet toch kunnen? Dat moet toch haalbaar zijn voor hem?"

De 25-jarige Spanjaard heeft in Tilburg nog een contract tot 2019 met optie voor nog een jaar. Dit seizoen staat zijn productie op negen goals in 21 Eredivisieduels. Daarnaast was hij viermaal trefzeker in vier bekerduels. Naar verluidt probeerde Willem II Sol afgelopen zomer nog te betrekken in een ruildeal met SC Heerenveen voor Veerman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand