'Deze club is te groot om te denken dat het je gemakkelijk af zal gaan''

De 42-jarige Ronnie Pander behoort tot het selecte groepjes spelers dat als Fries voor SC Heerenveen mocht spelen in de Eredivisie. In totaal kwam de huidige beloftentrainer 44 keer uit in het eerste elftal van de pompeblêdenformatie en probeert hij nu zijn opvolgers op te leiden.

"Er zullen een hoop jongens zijn die dat ook graag hadden gewild, maar die het niet in zich hadden. Maar ik vind niet dat ik voldoende ben geslaagd. Ik heb er niet alles uitgehaald wat erin zat", blikt Pander in het Friesch Dagblad terug op de periode tussen 1994 en 1999. "Ik heb bij de Nederlandse jeugdelftallen gespeeld en in die tijden waren daarbij niet veel jongens uit het Noorden."

"Het zal voor een deel het werk van Foppe zijn geweest, die zal mij ongetwijfeld gepromoot hebben. Maar goed, daardoor kreeg ik wel het idee dat er voor mij meer in zou zitten dan dat er uiteindelijk is uitgekomen", vervolgt Pander. "Je kunt er van alles over zeggen. Ik kreeg te maken met blessures, de concurrentie was groot en het waren fantastische ploegen in die tijd. Maar het ligt altijd aan jezelf."

"Je bent er zelf verantwoordelijk voor. Achteraf zeg ik: ik had er meer uit kunnen halen. Net wat meer van dit, net wat meer van dat. Niet honderd procent, maar honderdtien procent", aldus Pander, die zijn jeugdspelers die raad ook meegeeft. "Er zijn altijd jongens die denken dat het makkelijk is om bij het eerste elftal te komen. Of die vinden dat ze geen kans krijgen."

"Kansen krijg je niet, die moet je verdienen", verduidelijkt de geboren Harekiet. "En als je die kans krijgt, zorg je ervoor dat je er staat. Anders val je weer terug op de ladder. Deze club is te mooi en te groot om te denken dat het je gemakkelijk af zal gaan. Dat vertel ik de jongens ieder dag: haal alles eruit, doe het nou gewoon. Anders weet ik zeker dat jullie later, net als mij, spijt krijgen."

De lach (en de traan) van Ronnie Pander https://t.co/7sP9NE5Pe5 via @Frieschdagblad

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) September 23, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand