'Destijds zaten er weleens wedstrijden tussen dat je hem niet zag''

Hakim Ziyech is de afgelopen jaren bij Ajax uitgegroeid tot een absolute topspeler in de Eredivisie. Met zijn traptechniek kan hij niet alleen zelf scoren, maar zet hij ook met enige regelmaat ploeggenoten vrij voor de goal.

Ook in de jeugdelftallen van SC Heerenveen waar hij speelde, twijfelde niemand aan zijn talent. Robert van Koesveld (25), tegenwoordig spelder van SVV Scheveningen, speelde destijds met Ziyech samen. "Hij is nu elke week onwijs beslissend, maar destijds zaten er weleens wedstrijden tussen dat je hem niet zag", vertelt de verdediger op de officiële website van Ajax.

"Je kon z'n talent natuurlijk wel zien aan zijn trap… Die was niet normaal. En zijn eerste aannames waren bizar goed. De druk die hij nu zet, de intensiteit die hij in wedstrijden legt; hij heeft echt enorme stappen gemaakt. Maar die vreselijk goede trap heeft Hakim altijd al gehad. Echt fantastisch!", aldus Van Koesveld, die mede daarom graag naar wedstrijden van Ajax kijkt.

"Wat Ajax nu doet is echt heel knap. In de UEFA Champions League worden ze 3e met 10 punten en iedereen baalt. Dat zegt genoeg", aldus Van Koesveld, die tussen 2012 en 2015 in de jeugd van Ajax speelde en daarna terugkeerde bij SC Heerenveen.

'Die vreselijk goede trap heeft Hakim altijd al gehad!' ????

???? Robert van Koesveld
???? 2012/2013
???? Ajax A1
???? #TeamvanToen! ????

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 6, 2020

Lees meer: