Derksen lovend: "Belachelijk, maar hij heeft het foutloos gedaan"

Johan Derksen had na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Senegal lovende woorden over voor het optreden van Andries Noppert. De doelman van SC Heerenveen debuteerde op het WK voor Oranje en hield met een aantal goede reddingen zijn doel schoon.

"Ik denk dat Van Gaal heel goed met zo'n groep overweg kan en ik dat kader begrijp ik wel dat hij Cillessen thuis laat", opent Derksen aan tafel bij De Oranjewinter. "Ik denk dat hij Cillessen niet bereikt. Ik heb namelijk nog nooit een speler horen klagen over Van Gaal. Iedereen is dolenthousiast over die man. Misschien dat hij daar niet de hele dag ouwehoert over de 'totale-mens'. Dat hij heel goed met ze omgaat, dat zien we natuurlijk nooit. Maar hij heeft iets, waarmee hij een team kan smeden."

Derksen begreep de keuze van Van Gaal voor Andries Noppert niet, maar heeft wel complimenten in huis voor de doelman van SC Heerenveen. "Het is natuurlijk belachelijk dat Noppert erin stond, want hij heeft anderhalve wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld, maar hij heeft het gewoon foutloos gedaan. Ook het interview na afloop was leuk. Die jongen heeft geen media-training gehad", aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand