Derksen wil kledingvoorschrift supporters: "Allen knapen met hoodies"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

Johan Derksen heeft zich groen en geel geërgerd aan het gedrag van de hooligans bij het duel tussen Vitesse en Feyenoord. Vooral de manier waarop ze zich kleden staat de analyticus van Vandaag Inside totaal niet aan, zo liet hij maandagavond merken tijdens de uitzending. Hij komt dan ook met een oplossing om onherkenbare hooligans te voorkomen.

Johan Derksen stoorde zich aan de voetbalhooligans die allemaal dezelfde kleding dragen. "Ik zat te kijken naar Vitesse naar mensen met mensen met hoodies en capuchons. Dat zijn in principe mensen die eigenlijk al aangeven, als je daar mee de deur uitgaat, dat je de wet wil overtreden. Want als je Opsporing Verzocht ziet dan worden alle winkeldiefstallen, bomaanslagen en overvallen geplaatst door knapen met hoodies, en vaak jongens met Turkse achtergrond."

Derksen vervolgt. "Je ziet het ook bij de demonstraties. Je ziet de echte demonstranten en de jongens met hoodies die lopen er om te vechten met de politie. Ook bij Vitesse was het weer prijs. Omtzigt heeft laatst gepleit om die dingen te verbieden, maar bij iedere rel in voetbalstadions zijn het jongens met capuchons die ze op doen."

Ook heeft hij de oplossing tegen hooligans. "Ik weet niet of het kan met de wet van de privacy, maar anders zou je kunnen zeggen. Dat staan we niet meer toe, want het wordt als camouflagemiddel gebruikt. Ieder normaal mens doet een jas aan en een sjaal om, maar met voorbedachte rade gaan ze met een hoodie. Komt er een camera aan te pas, dan zijn we onherkenbaar. Want ze zijn bang voor die beelden", besluit Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand