Derksen over Verbeek: ''Als Heerenveen hem pakt, daar past-ie wel''

Gertjan Verbeek werd deze week ontslagen bij FC Twente. De oud-trainer van SC Heerenveen was slechts een aantal maanden werkzaam bij de club uit Enschede. Johan Derksen heeft wel een suggestie voor Verbeek.

"Heerenveen heeft een trainer nodig. Als Heerenveen hem pakt, daar past-ie wel", zei Derksen dinsdagavond bij Voetbal Inside. "Maar stoot je nou niets steeds aan dezelfde steen. Overal is het op dezelfde manier fout gegaan. Hij wil de hele club regeren. Dat is niet nodig."

René van der Gijp denkt niet dat Verbeek in Nederland nog aan de bak komt. "Die is klaar", meent hij. "Natuurlijk wel, zeker in Nederland. Maar weet je wat zo vervelend is? Dat meen ik echt uit de grond van mijn hart. Ik heb twee jaar met hem gevoetbald en je zou mij vragen: noem de vijf aardigste spelers waarmee je gespeeld hebt, dan zit hij erbij. Dat vind ik gewoon heel bijzonder."

Niet iedereen denkt zo over Verbeek. "Als ik Roy Makaay tegenkom en ik zeg: ik vind Gertjan Verbeek een hele aardige gozer. Dan kijkt hij mij aan alsof hij water ziet branden. Die denkt: jij spoort niet helemaal", aldus Van der Gijp.

"Eén ding heeft Gertjan wel en dat is dat hij denkt dat hij de waarheid in pacht heeft", vervolgt Van der Gijp. "Dat is natuurlijk niet waar. Om daarmee te werken is misschien best vervelend. Het is altijd wel handig als je toon strookt met je cv. Anders ben je de lul. Hij heeft geen draagvlak", besluit hij.

Lees meer: