Derksen: ''Hij zou prima bij SC Heerenveen kunnen spelen''

Brian Brobbey vertrekt komende zomer transfervrij bij Ajax. De negentienjarige spits heeft besloten om geen nieuw contract te tekenen in Amsterdam. Voormalig Oranje-international Wim Kieft begrijpt de jeugdinternational wel.

"Ik kan mij die jongen wel voorstellen", begint Kieft bij Veronica Inside. "Er is toch geen perspectief bij Ajax voor hem als je Haller koopt? Die Traoré loopt er ook nog rond. Prima, dan mag je rond gaan kijken. Maar waar ga je naar rondkijken? Dat is natuurlijk de vraag."

Volgens Kieft moet Brobbey zich vooral focussen op speelminuten. "Gaat het dan om de financiën of gaat het je dan om het perspectief? Als je transfervrij bent en je bent hartstikke jong, dan komt dat geld evengoed wel, maar je moet wel ergens gaan spelen."

Johan Derksen denkt dat de spits niet te hoog moet inzetten. "Denk je dat hij bij Leipzig in het eerste komt? Ik geloof er niks van. Maar hij zou prima kunnen spelen bij SC Heerenveen of FC Twente. Het is ook een speler van dat niveau en daar komt hij ook weer terecht. Dit is geen speler voor de top van de Bundesliga", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand