Derksen: ''Hij is twee meter lang maar in de lucht kan hij niks''''

AZ-spits Myron Boadu (19) behoort tot de grootste talenten van zijn generatie, maar toch zal hij tekort komen voor de absolute top. Dat verwachten althans de heren van Veronica Inside, die hem in zekere zin vergelijken met SC Heerenveen-spits Henk Veerman.

"Boadu is sterk en snel, hij kan ook een doelpunt maken maar hij is technisch echt heel beperkt", begint Van der Gijp. "Maar als AZ een goede spits aan hem heeft, is dat toch ook goed?", reageert Derksen, waarna Van der Gijp instemt. Kraaij: "Je bedoelt dus dat wanneer het heel druk in de zestien, het niet fijn genoeg is?" "Kansloos", aldus Gijp.

Derksen moet daarbij ook denken aan Henk Veerman. "Dat zag je nu ook bij die jongen van Heerenveen, hè? Met die lange passen. Dan heeft hij wel iets gevaarlijks, maar je kunt niet een hoge bal gooien want hij is twee meter lang maar in de lucht kan hij niks", aldus de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International.

In de Europese top kom je gewoon niet zonder een bovengemiddelde techniek, meent Van der Gijp. "Bij Leicester heb je zo'n Vardy, die is echt op de bromfiets. Die scoort ook z'n doelpuntjes maar die is niet technisch beperkt, hè?" Om die reden komt Boadu in zijn ogen tekort om de stap omhoog te maken. "Ajax? Nee, dat heeft geen zin. Voor de absolute top kun je hem wel afschrijven", aldus Gijp.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand