Derksen: ''Hij heeft bij SC Heerenveen totaal niet gefunctioneerd''

Luuc Eisenga vertrekt komende zomer bij NAC Breda. De voormalig algemeen directeur van SC Heerenveen wordt bij de Parel van het Zuiden opgevolgd door Eredivisie-directeur Mattijs Manders. Johan Derksen snapt niets van die aanstelling.

"Ik doe 's ochtends m'n krantje open en dan lees je zoiets... Dan denk je: Wil ik eigenlijk nog langer deel uitmaken van dit gekkenhuis?", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Bij NAC zitten mensen in het bestuur en raad van commissarissen die ontoerekeningsvatbaar verklaard zijn."

Derksen begreep al niet waarom NAC Breda eerder koos voor Eisenga. "Die hebben bij SC Heerenveen meneer Eisenga, een man uit de wielerwereld, opgehaald. Hij heeft bij SC Heerenveen totaal niet gefunctioneerd. Die nemen ze dan bij NAC. Dan denk ik: Waarom doe je dat nou? Vraag dan even in de voetballerij na hoe die man gefunctioneerd heeft", aldus de analist.

Eisenga vertrekt per 1 juni bij NAC Breda. "Nu is er één man in Nederland die nog slechter functioneerde als meneer Eisenga. Die er bij de Eredivisie helemaal niets van gebakken had en op het punt stond ontslagen te worden. Die man kan nu de deur dicht doen bij de Eredivisie, een lange neus trekken en zeggen: Ik heb lekker een nieuwe baan. Die gaat gewoon naar NAC."

Derksen vindt het een heel rare beslissing van NAC Breda. "Hoe is het mogelijk dat mensen bij NAC zo'n non-valeur nemen, die overal in de voetballerij alles fout gedaan heeft. En ze halen hem toch weer binnen?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand