Derksen: ''Hij baalde. 'Ook nog naar SC Heerenveen', zei hij''

Dirk Jan Derksen is sinds 2019 bij SC Heerenveen werkzaam als scout. De voormalig profvoetballer, die vooral bij VVV-Venlo aan de lopende band wist te scoren, kwam twee jaar geleden over van FC Groningen. 

"Mijn contract liep af", blikt hij terug in een interview met ELF Voetbal. "De onduidelijkheid over wel of niet verlengen bleef. Toen kreeg ik een telefoontje van Hamstra. Ik heb Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen, gebeld en hem op de hoogte gebracht van mijn overstap. Hij baalde. 'Ook nog naar SC Heerenveen' hoorde ik hem zeggen", aldus Derksen.

"Op werkgebied veranderde er voor mij niet veel", vervolgt hij. "SC Heerenveen wil net als FC Groningen structureel uitgroeien tot een subtopper. Maar de middelen ontbreken tot nu toe om Vitesse en FC Utrecht aan te vallen. Scouting is erg belangrijk. Waar we bij FC Groningen met een team van vijf werkten, ben ik bij sc Heerenveen de enige en heb ik alleen een hoofd scouting boven me", besluit Derksen.

Dirk Jan Derksen speelde als enige voor de vier Limburgse profclubs. "VVV-Venlo is het gezelligste team waarin ik heb gespeeld." Ik sprak uitgebreid met de huidige internationaal scout van sc Heerenveen, in de Transferspecial van ELF Voetbal. Preview: https://t.co/4cxdznCGuV pic.twitter.com/mQY6wM9F8e

— Sander Berends (@SanderBerends1) July 16, 2021
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand