Derksen hekelt 'zwamneus': ''Daar zijn voetballers heel gevoelig voor''

Johan Derksen heeft er weinig vertrouwen in dat het huwelijk tussen SC Heerenveen en trainer Jan Olde Riekerink gaat slagen. De voetbalanalyticus is vanaf het begin erg kritisch op de 55-jarige trainer en dat is na Heracles-thuis (3-5 verlies) alleen maar sterker geworden.

"Of ik denk dat het goed komt? Nee, dat denk ik niet maar ik ben niet helemaal objectief. Ik vind het een hele vervelende man, die een hele rare carrière heeft gehad", vertelt Derksen bij Veronica Inside. "Hij is alleen af en toe hoofdtrainer geweest wanneer de hoofdtrainer ontslagen was en dan was hij de tweede man of jeugdtrainer en mocht hij het even overnemen."

"Olde Riekerink komt op latere leeftijd plotseling bij een club als Heerenveen, maar die past daar helemaal niet in die cultuur. Het zegt heel veel over de mensen die het nu voor het zeggen hebben", vervolgt Derksen kritisch, die weinig kan met de opmerking van presentator Wilfred Genee dat hij sociaal sterk is. "Daar denken de spelers inmiddels heel anders over. Ik hoorde hem gisteren op de radio en dan denk ik: 'Oh, man.. Wat ben je toch een vervelende man.'"

"Iedereen had het verkeerd gedaan behalve hij. Hij zet ze dan goed neer maar ze hadden het allemaal verkeerd gedaan. Daar zijn voetballers gevoelig voor, van die trainers die bij nederlagen de spelers de schuld geven. Ik vind het een zwamneus", aldus Derksen, die terloops nog even een cynische opmerking maakt over algemeen directeur Luuc Eisenga: "Die komt uit de wielrennerij. Hij schijnt heel hard een berg op te kunnen fietsen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand