Derksen hard voor SC Heerenvener: "Je moet hem niet meer steunen"

Johan Derksen bij Vandaag Inside
Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft geen goed woord meer over voor Andries Noppert. De doelman van SC Heerenveen kent geen goed seizoen en ging ook tegen AZ weer gruwelijk in de fout.

Een jaar geleden was Noppert nog eerste doelman van Oranje, maar nu lijkt hij zelfs zijn plek bij SC Heerenveen kwijt te raken aan Micky van der Hart. "Ik zit dat nu een jaar te bekijken. Die man is niet uit vorm, nee die is helemaal weg. Er is niets meer over van de keeper van het Nederlands elftal", oordeelt Derksen in Vandaag Inside. "Zijn trainer wil positief overkomen en gaat hem dan als een demagoog steunen, maar hem moet je niet meer steunen."

René van der Gijp denkt dat het voor de vrouw van Noppert ook vervelend is. "De eerste keer zegt die nog: 'Joh, kan een keer gebeuren, kun je niks aan doen.' Maar na tien keer kun je dat niet meer zeggen", grapt hij. "Na tien keer zegt die vrouw waarschijnlijk ook als hij thuiskomt: 'Je bent een kutkeeper'."

Derksen zou de doelman naar de bank verwijzen. "Op een gegeven moment is het afgelopen. Dan moet je als trainer een conclusie trekken", stelt de analist. "Ik denk dat hij nu tien wedstrijden achter elkaar faalt. Het is niet meer een keer een slechte dag. Bij de eerste goal van AZ had hij ook de voorzet kunnen onderscheppen.”

Lees meer:
0 reacties