Derksen duidelijk over beslissing Van Boekel: ''Een belachelijke strafschop''

Ook bij Veronica Inside kunnen ze er maar niet aan dat Ajax in de tweede helft een penalty kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel. René van der Gijp, Hans Kraaij jr. en Johan Derksen zijn het er allemaal over eens dat de videoscheidsrechter (VAR) had moeten ingrijpen.

"Het is gewoon een schouderduw", begint Van der Gijp. "Nou, een schouderduw bestaat nu niet meer. Die is nu afgeschaft", vervolgt Kraaij jr. Ook Derksen kan er met zijn hoofd niet bij: "Dat is onzin. Dit (de beslissing, red.) is niet te verdedigen, dit is geen overtreding. Dit is een belachelijke strafschop."

Van der Gijp denkt te weten waarom Dolberg zo makkelijk naar de grond ging. "Weet je wat nou zo leuk is bij deze schouderduw? Je ziet dat Dolberg wil hangen en die andere (Høegh, red.) is hem nét voor. Net op het moment dat hij wil gaan hangen, geeft hij hem een duwtje. Prima. Dat is prima verdedigd."

Na het horen van de verklaring van Van Boekel, slaat de discussie om naar de videoscheidsrechter. "Dit is geen kut-scheidsrechter maar gewoon een kut-VAR. Die heeft gezegd dat het zo goed is", constateert 'Gijp'. Derksen: "Het heeft er ook veel te maken met wie er in dat hok zit in Zeist, of dat iemand is met status of dat het een overspannen grensrechter is."

Kraaij: "Een blind paard ziet dat het geen penalty is maar Van Boekel vindt dat het wel eentje is. Dan zitten er vier in dat hok in Zeist die het ook een penalty vinden. Dus wij zijn allemaal gek?!" Derksen: "Waar ik met Van Boekel heel teleurgesteld in ben, is dat het een oud-voetballer is. Die heeft vroeger bij VVV gespeeld en die fluit als een oud wijf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand