Derksen adviseert PEC: ''Verbeek is een kans voor open doel''

Gertjan Verbeek wordt in het geruchtencircuit genoemd als eventuele opvolger van John Stegeman bij PEC Zwolle. De 58-jarige trainer was in het verleden succesvol bij onder meer SC Heerenveen, maar de afgelopen jaren brokkelt zijn imago toch wat af.

Johan Derksen weet dat Verbeek niet de makkelijkste is om mee te werken. "Gertjan heeft natuurlijk een verleden. Bij een paar clubs is hij op een vroegtijdig moment vertrokken. Het is een eigenwijze man. Sommige clubs zijn huiverig om hem binnen te halen", weet Derksen bij Veronica Inside.

Derksen hoopt toch dat PEC Zwolle met hem in zee wil. "Ik blijf vertrouwen houden in de sportman Gertjan Verbeek. Maar hij is overal een beetje kapot gegaan door zijn eigenwijze karakter, niet door zijn voetbalvisie." Dus het advies voor PEC? "Dit moeten ze altijd doen. Dit is een kans voor open doel. "

Ook Hans Kraaij jr. ziet de minpunten van het karakter van de trainer: "Hij wil graag trainer zijn. Maar los van het feit dat hij niemand uit zijn ambt wil kieperen, bemoeit hij zich wel met veel dingen. Als je tegen hem zegt: 'Je bent de komende drie jaar trainer, niemand bemoeit zich met de opstelling. Draag namen en leg die neer bij de technisch directeur.' Dan heb je wel een goede trainer aan hem denk ik."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand