'Derby's zijn de mooiste wedstrijden en het leeft enorm bij de supporters''

Mike te Wierik speelt komende zondag zijn derde derby tegen SC Heerenveen. De verdediger van FC Groningen kijkt uit naar het treffen met de Friezen en herinnert zich de wedstrijd van vorig seizoen nog goed.

"Het is wel een keer lekker, dat je ontspannen week hebt. Na een overwinning kun je een keer een dolletje maken. Het was een ontspannen week, maar natuurlijk hebben we wel hard getraind. Vandaag hebben we het weer opgepakt, na een dagje vrij", begint Te Wierik in gesprek met RTV Noord.

Ondanks dat Te Wierik niet uit de buurt komt, is het voor hem toch een bijzonder duel. "Ik kom hier niet uit de regio, maar het is toch een derby en dat leeft enorm. Derby's zijn de mooiste wedstrijden en het leeft enorm bij de supporters en er is dan ook maar één remedie en dat is drie punten."

"We moeten het een keer omdraaien. FC Groningen moet een keer thuis winnen. Als we het spel van de afgelopen weken doorzetten, dan hebben we een goede kans. De kwaliteit is aanwezig en dat zie je ook in de vorige wedstrijd. Ik hoop dat we het doorzetten", aldus Te Wierik.

De verdediger heeft vertrouwen en gaat voor de winst. "Het spel is de laatste tijd wel beter en als het spel beter wordt, dan merk je dat de punten vanzelf komen", vervolgt Te Wierik, die alleen tevreden is met een zege. "Ik ben pas tevreden als we gewonnen hebben. Het liefst met mooi voetbal, veel goals en weinig tegengoals. Dan haken we in ieder geval weer aan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand