Denzel Dumfries baalt van afgekeurde goal: "Ik hinder hem niet"

Denzel Dumfries discussieert met Anthony Taylor
Denzel Dumfries discussieert met Anthony Taylor Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal dacht vrijdag op een 1-0 voorsprong te komen tegen Frankrijk door een goal van Xavi Simons. Het doelpunt werd echter afgekeurd, omdat voormalig SC Heerenveen-speler Denzel Dumfries 'hinderlijk buitenspel' zou hebben gestaan. De Franse keeper hield een poging van Memphis tegen, waarna Simons raak schoot. Dumfries, die doorliep bij het schot van Memphis, stond naast Maignan in buitenspelpositie.

"Het is ongelukkig", zegt Dumfries tegen Voetbal International. "Ik sta naast de keeper, maar niet in de baan van het schot. Ik hinder hem ook niet, want hij kon er niet meer bij. Dat het drie minuten duurde om tot een beslissing te komen, geeft wel aan dat het heel discutabel was. Ik zei ook tegen de scheidsrechter dat het een lastige situatie was."

Dumfries probeerde zichzelf rustig te houden bij de scheidsrechter, toen de VAR de situatie bekeek. "Ik wilde het netjes doen. Normaal ben ik iemand die in woord en gevaar uitlegt dat het geen buitenspel was. Ik probeerde uit te leggen dat ik niet voor de keeper en niet in de baan van het schot stond, maar de arbitrage vond dat ik net te dicht bij de keeper stond. Het was voor niemand een makkelijke beslissing."

De oud-Heerenvener heeft er geen spijt van dat hij op die plek stond. "Nee, absoluut niet. Mocht die bal voor mijn voeten vallen, dan tik ik 'm in. Je moet altijd doorlopen voor de rebound. Memphis schoot, ik liep door en daarna schoot Xavi. Het is een voetbalsituatie waar je niks aan kan doen", aldus Denzel Dumfries. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand