"Denk dat SC Heerenveen tegen Go Ahead net boven de streep komt"

Thom  Haye en Milan van Ewijk
Thom Haye en Milan van Ewijk Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend opnieuw met 0-0 gelijk. Clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant vond de Friezen tegen RKC Waalwijk een stuk beter voor de dag komen dan tegen Willem II.

"Ik vond Willem II-uit echt ontzettend slecht, maar ik vond SC Heerenveen nu het eerste half uur echt wel redelijk voetballen", zegt De Vries bij KOKO Radio. "Toen vond ik het zeker een 6,5. Ze hadden verdiend om op voorsprong te komen, maar in de tweede helft zakte het inderdaad weg. Maar als er één ploeg verdiend had om te winnen, dan vind ik dat het SC Heerenveen was. Dat doe je niet, dus het blijft spannend."

"Je verliest in ieder geval niet, dus je houdt die ploegen op achterstand. Maar je moet zelf wel een keertje gaan winnen, want je ziet ook wat er onderin gebeurt met Sparta en Fortuna. Het wordt echt een knotsgek einde van het seizoen, waarin denk ik in de laatste twee speelrondes alles nog kan gebeuren", beseft De Vries, die niet verwacht dat SC Heerenveen gaat degraderen.

"Ik denk dat ze het net redden. Dat ze in de laatste wedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles net boven de streep uitkomen", aldus De Vries, die bijval krijgt van Cambuur-watcher Gerard Bos. "Ze redden het wel. Die andere ploegen pakken ook steeds punten van elkaar en Heerenveen verliest niet wat Willem II en RKC. Dat zijn straks die twee punten die anderen niet op hen inlopen. Dat maakt het verschil straks. Ik denk dat Heerenveen veertiende of vijftiende wordt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand