Deense rechtsback (19) van FC Midtjylland op lijstje SC Heerenveen'

Ook de naam van het Deense toptalent Rasmus Nissen Kristensen prijkt op het lijstje van Gerry Hamstra met mogelijke rechtsbacks, zo weet FeanOnline. De 19-jarige rechtsback maakte pas ruim een jaar geleden zijn debuut voor FC Midtjylland en wordt nu al genoemd bij de grote clubs in Europa.

Net als de Macedonische aanvaller Enis Bardhi was Nissen de afgelopen weken actief op het EK onder 21 jaar in Polen, al kwam de rechtsback alleen in het laatste groepsduel tegen Jong Tsjechië in actie. Bij FC Midtjylland miste hij dit seizoen daarentegen seizoen slechts drie duels. In 34 competitie- en play-off-duels kwam de fysiek sterke Nissen twee keer tot scoren en bereidde hij vijf goals voor.

Midtjylland's technisch directeur Claus Steinlein liet begin april tegenover Herning Folkeblads al weten dat er veel buitenlandse interesse was voor Nissen. "Hij is het type speler dat met zijn kracht en fysiek in alle competities kan spelen. Ik zie hem zowel in de Premier League als in de Bundesliga spelen en kan bevestigen dat er vanuit de grote competities navraag naar hem is gedaan."

Steinlein liet weten dat de club de intentie heeft om Nissen - die nog een contract tot 2021 heeft - deze zomer te behouden. Bij FC Midtjylland werken momenteel twee oud-Heerenveners die Nissen wellicht kunnen adviseren: Jakob Poulsen en assistent-trainer Kristian Bak Nielsen.

Foto: FC Midtjylland

Lees meer: