Deense jeugdspeler (18) Nordsjaelland op proef (Update)

De Deen Bjarke Jacobsen probeert momenteel een contract af te dwingen bij Heerenveen. De 18-jarige linkermiddenvelder van FC Nordsjaelland speelde dinsdagavond tegen Be Quick Dokkum de gehele tweede helft mee. De oefenwedstrijd tegen Gaasterlân-Sleat zat hij de gehele wedstrijd op de bank.

Hoe lang Jacobsen mee mag blijven trainen bij Heerenveen is nog onbekend. Begin maart werd de middenvelder nog opgeroepen voor Denemarken U19. Of hij zijn debuut voor het eerste elftal van FC Nordsjaelland heeft gemaakt is niet duidelijk.

Update, 13 juli (16:31) - In een interview met het Deense Nordkysten laat Jacobsen zich uit over zijn trainingsstage bij SC Heerenveen. De Deen, die in zijn thuisland bekend staat als een technische sterke middenvelder, blijft in ieder geval voor twee weken aan de trainingen meedoen.

'Tot dusver ervaar ik mijn verblijf in Friesland als zeer goed. Ik heb een prettig ontvangst gekregen en over de gehele sfeer van de groep en de trainers ben ik ook zeer te spreken. Alles gaat er heel erg nuchter aan toe en iedereen is in voor een praatje.'

Over het niveau is het jonge talent ook te spreken: 'Ik heb niet vaak met het eerste van FC Nordsjaelland getrained, maar natuurlijk is de stap van ons U19 team naar het eerste team van SC Heerenveen erg groot.'

Jacobsen hoopt zich in de kijker te spelen voor een contract, maar bij een eventueel aanbod denkt de jongeling ook na over de plannen die men in het Abe Lenstra Stadion met hem heeft.

Lees meer: