Deense bondscoach breekt lans voor Tomasson: ''Hartstikke duidelijk''

In Nederland liep het met de trainerscarrière van Jon Dahl Tomasson (42) nog niet echt storm, maar in zijn thuisland Denemarken wordt hij inmiddels gezien als de bondscoach van de toekomst. De oud-Heerenvener heeft in elk geval de steun van huidig bondscoach Age Hareide.

Het contract van de succesvolle Hareide loopt nog tot de zomer van 2020. Wellicht blijft de 65-jarige trainer langer in dienst, maar wie hem daarna gaat opvolgen? "Dat moet Jon Dahl Tomasson zijn. Dat is hartstikke duidelijk. Het zou zowaar dom zijn wanneer ze hem niet willen", laat Hareide in duidelijke bewoording weten in een interview met Ekstrabladet.

"In een nationaal elftal is continuiteit van zeer groot belang. De DBU (Deense voetbalbond, red.) weet wat men krijgt wanneer men voor Jon Dahl kiest." Tomasson begon zijn profcarrière in Heerenveen (1994-1997) en speelde later onder meer voor Feyenoord, AC Milan en VfB Stuttgart. Zelf is hij minder stellig over zijn toekomst dan zijn huidige collega.

"Ik denk dat aan anderen is om mijn trainerskwaliteiten te beoordelen", zegt Tomasson. "Ik kan alleen zeggen dat ik de samenwerking met Age ongelofelijk waardeer. In mijn rol als assistent zit een grote rol van verantwoordelijkheid ingebouwd."

Lees meer: