#DeadlineDay | Transfermarkt op slot: transferoverzicht SC Heerenveen

Vanavond om 23.59 uur sluit de transfermarkt. Tot die tijd hebben clubs in Nederland de mogelijkheid om spelers te kopen of te verkopen. Wellicht komt SC Heerenveen vandaag nog in actie. De laatste ontwikkelingen volg je hier.

00.10 uur: De transfermarkt is inmiddels gesloten. SC Heerenveen versterkte zich deze transferperiode op huurbasis met Martin Ødegaard (Real Madrid) en Wout Faes (Anderlecht). Daarnaast kwam Ivan Rako over van Motala AIF. Mitchell Te Vrede vertrok definitief naar het Turkse Boluspor. Ook Caner Cavlan ging naar Turkije, maar de vleugelverdediger wordt verhuurd aan Sanliurfaspor.

00.03 uur: Yanic Wildschut heeft op de valreep de overstap gemaakt naar Norwich City en komt dus Mitchell Dijks tegen. Met de overgang van Wildschut, die onder contract stond bij Wigan Athletic, is een transfersom van acht miljoen euro gemoeid.

#DoubleDutch on #DeadlineDay ???????? #ncfc pic.twitter.com/BOmOHLV10k

— Norwich City FC (@NorwichCityFC) January 31, 2017

21.35 uur: Mitchell Dijks maakt het seizoen op huurbasis af bij Norwich City. De Engelse huren de oud-speler van SC Heerenveen van Ajax en hebben een optie tot koop bedongen. 

15.56 uur: SC Heerenveen lijkt na de komst van Faes niet meer in actie te komen. Volgens technisch manager Gerry Hamstra speelt er momenteel niks bij Heerenveen. "Je weet het nooit, maar op dit moment speelt er niks", aldus Hamstra tegenover Omrop Fryslân.

Volgens Gerry Hamstra speelt er momenteel niks bij Heerenveen qua transfers: "Je weet het nooit, maar op dit moment speelt er niks."

— Roelof de Vries (@Roelofdevries83) January 31, 2017

13.20 uur: SC Heerenveen heeft zich op huurbasis versterkt met Wout Faes. De Belgische verdediger komt over van Anderlecht. Lees meer

13.11 uur: Tarik Kada lijkt tijdelijk te vertrekken bij Heracles Almelo. De oud-speler van SC Heerenveen staat op de nominatie om verhuurd te worden en FC Volendam heeft zich maandagavond gemeld voor Kada, maar heeft na eerste telefoontje niets meer laten horen. "Ze moeten wel opschieten", laat Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma weten aan RTV Oost. Ook NAC Breda zou interesse hebben in Kada. Kada kwam een jaar geleden over van SC Heerenveen, maar brak nog niet door in Almelo.

12.21 uur: Yanic Wildschut lijkt op de laatste dag van de transferperiode toch een transfer te maken. De aanvaller maakt volgens Sky Sports voor ruim acht miljoen euro de overstap van Wigan Athletic naar Norwich City. Alleen de medische keuring staat een overgang nog in de weg. Norwich City staat achtste in de Championship, terwijl Wigan Athletic de 22ste plek bezet.

BREAKING: @NorwichCityFC will sign Yanic Wildschut from @LaticsOfficial in a £7m deal. https://t.co/t6kSw9Kpf9 #DeadlineDay #SSNHQ

— Sky Sports News HQ (@SkySportsNewsHQ) 31 januari 2017

11.27 uur: SC Heerenveen lijkt Sam Larsson deze transferperiode te behouden. Ajax zou zich willen versterken met de Zweed, maar lijkt zich nu te gaan versterken met de Braziliaan David Neres. Volgens FOX Sports Brasil heeft Ajax een akkoord bereikt met São Paulo over een transfersom van vijftien miljoen euro.

10.39 uur: Yanic Wildschut heeft zich de woede van zijn club Wigan Athletic op zijn hals gehaald. De oud-speler van SC Heerenveen heeft een transferverzoek ingediend, nadat twee concurrenten uit de Championship zich wilden versterken met de aanvaller. "Dit is niet de manier om ons vertrouwen in hem terug te betalen", zegt voorzitter David Sharpe in een statement op de website van de club.

"Ik heb altijd een goede relatie met Yanic gehad. Ik vind dat hij de club, zijn teamgenoten en de supporters in de steek heeft gelaten. Yanic is een erg belangrijke speler en we voelen niet de behoefte om onze beste spelers te verkopen", besluit Sharpe in duidelijke bewoordingen.

09.47 uur: Filip Djuricic maakt definitief de overstap van Benfica naar Sampdoria, dat meldt de Italiaanse club op de officiële website. De nummer dertien van de Serie A heeft de optie tot koop in het huurcontract gelicht. Sampdoria betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor Djuricic, die in 2013 voor acht miljoen euro de overstap maakte van SC Heerenveen naar Benfica. SC Heerenveen ontvangt een opleidingsvergoedig van naar verluidt 1,25 procent.

???? #Djuricic è un calciatore della #Sampdoria, #Pereira va al #Benfica ?? https://t.co/TZzaoBMnUM pic.twitter.com/7ha8d1Qa4Z

— U.C. Sampdoria (@sampdoria) January 30, 2017

09.25 uur: SC Heerenveen gaat zich versterken met Wout Faes. Volgens Het Nieuwsblad komt de achttienjarige verdediger op huurbasis over van Anderlecht. Lees meer

Lees meer: