#DeadlineDay | Slotdag verloopt rustig voor Heerenveen

De clubs in het betaalde voetbal hebben vandaag nog de mogelijkheid om spelers te transfereren. FeanOnline houdt je vandaag op de hoogte. Vertrekken Oussama Assaidi en Luciano Narsingh alsnog naar een andere club? En welke speler(s) haalt Heerenveen nog naar Friesland?

Update 11:15: FC Twente ziet Bryan Ruiz vermoedelijk op de laatste dag van de transferperiode naar Engeland verkassen. Het lijstje met potentiële opvolgers ligt echter al lang en breed klaar. Bovenaan prijkt de naam van Luciano Narsingh. Zaakwaarnemer Mustapha Nakhli bevestigt dat FC Twente zich inmiddels heeft gemeld. "Ik heb contact gehad met FC Twente. Als Ruiz wordt verkocht, schakelen ze over op Luciano", vertelt hij in De Telegraaf.

Update 11:49: Een Zweedse club wil jeugdspeler Robin Eriksson huren. Volgens onze informatie gaat het om BK Häcken.

Update 11:53: Twente wil zich vandaag nog versterken en de eerste aankoop is binnen: Leroy Fer. Ook Assaidi zou in beeld zijn bij de Tukkers, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk.

Update 11:57: De KNVB heeft de Nederlandse clubs verzocht om - waar mogelijk - transfers op de slotdag vóór 20.00 uur te melden. Dat meldt Voetbal International. 

Update 12:02: De komst van Krisztian Vadócz naar Heerenveen lijkt door eerdere berichtgeving omtrent de speler ongeloofwaardig. De middenvelder is volgens Spaanse media op dit moment met de nationale ploeg van Hongarije in Boedapest.

Update 12:46: Heerenveen wil Narsingh niet kwijt. 'In principe willen wij helemaal niemand meer verkopen. De selectie is rond en wij willen niemand meer kwijt, of er moeten krankzinnige bedragen op tafel komen. Maar dat zie ik niet meer gebeuren. Tot op heden is er ook geen contact geweest met FC Twente over Narsingh', verklaart Johan Hansma tegen De Telegraaf.

Update 13:20: Heerenveen zal Luciano Narsingh en Oussama Assaidi niet meer laten gaan. 'Ons loket is gesloten', zegt voorzitter Robert Veenstra op de laatste dag van de transfertermijn tegen de Leeuwarder Courant.

Update 13:49Komst Vadocz naar Heerenveen van de baan. 'Geen optie', zegt voorzitter Robert Veenstra tegen opnieuw de Leeuwarder Courant.

Update 13:50: Heerenveen heeft Timo Hildebrand nog niet van het lijstje geschrapt. De gewilde Duitse goalie is transfervrij en kan ook na de deadline nog een contract tekenen bij een club.

Update 13:55: In enkele Franse media dook vanochtend een bericht op over ene Stephen Makinwa. De Nigeriaanse spits mag weg bij het Italiaanse Lazio Roma en zou in de belangstelling staan van Heerenveen. Volgens ons is het name-dropping.

Update 14:04:  De website laadt op dit moment bijzonder traag. We schakelen straks mogelijk tijdelijk over op de mobiele site. 

Update 14:14: Het begint erop te lijken dat Heerenveen, indien niemand vertrekt, zich vandaag niet meer gaat versterken. Of....  

Update 14:20: Officiële site schreef vanochtend al: Heerenveen verhuurt Robin Eriksson voor de komende vier maanden aan het Zweedse BK Häcken uit Göteborg. De 20-jarige speler, die uitkomt voor het Beloftenelftal, is sinds 2007 in dienst bij Heerenveen.

Update 14:49: Speculatie: mogelijke transfer van Assaidi of Narsingh naar Twente hangt natuurlijk af van het vertrek van Ruiz naar Fulham. Voorlopig nog geen witte rook uit zowel Londen als Enschede. Als die transfer pas laat rondkomt gaat Assaidi of Narsingh op zeker niet naar Enschede.

Twente zal ook niet de hoofdprijs betalen voor een Assaidi of Narsingh. Die transfer lijkt ons dus uitgesloten. Alleen een club uit de Engelse, Franse (PSG), Spaanse of Russische competitie kan Assaidi (en in mindere mate Narsingh) op dit moment betalen.

Update 15:15: Laatste uur rustig nog rond Heerenveen. Laten we het vooral zo houden. 

Update 15:35: Er wordt her en der nog op spelers geboden. Zoals bijvoorbeeld op Tadic van Groningen. Is het Twente dat is overgeschakeld op de vleugelspeler van Groningen? Groningen zou dan veel kwaliteit inleveren en dat is niet verkeerd wanneer we het duel tussen Heerenveen en Groningen over anderhalve week in ogenschouw nemen.

Update 16:47: Website weer enige tijd onbereikbaar. Wordt tijd dat wij ook een nieuwe aankoop gaan doen binnenkort... een goede server.

Update 17:14: Ondanks dat het nog maar een paar uur is tot de transferwindow sluit, is het niet uitgesloten dat er na middernacht alsnog spelers verkassen. Clubs uit Rusland, Turkije, Dubai of Qatar kunnen langer onderhandelen omdat daar de transferdeadline later is dan in Europa.

Update 17:19: Mika Väyrynen is overigens ook nog altijd een vrije speler. Hij hoopt op een club uit Spanje, Italië of Engeland. De Fin heeft echter nog even de tijd..

Update 17:20: We komen de naam van Johan Hansma tegen in Hongaarse media. Hij wil niet zeggen waarom Vadócz uiteindelijk niet de overstap maakt van Osasuna naar Heerenveen. Mogelijk vormt het salaris van de middenvelder een struikelblok.

Update 18:00: Heerenveen heeft de afgelopen dagen nog gezocht naar defensieve versterkingen. Misschien dat er later deze avond nog nieuws komt over de komst van een verdediger. Mocht Assaidi voor een niet te weigeren bod vertrekken dan komt er geen vervanger. Dat zei directeur Robert Veenstra tegen Omrop Fryslân.

Update 18:30: Nog altijd geen verontrustende berichten rondom Heerenveenspelers. Wel komen we in Servië een bericht tegen van een recent nog in Heerenveen trainende speler: Igor Djuric. Hij houdt, bij het uitblijven van interesse, zijn conditie op peil bij zijn oude club Vojvodina Novi Sad.

Update 18:37: De komst van Krisztián Vadócz naar Heerenveen leek van de baan, na de uitspraak van voorzitter Robert Veenstra die aangaf dat de Hongaar 'geen optie is'. Mogelijk komt daar toch verandering in, aangezien zijn contract bij Osasuna vandaag ontbonden is. Dit meldt de Spaanse club zojuist op haar website. Zijn oud-club NEC zou hem ook graag willen terughalen.

Update 18:44: Vier minuten na de vorige update verschijnt het volgende bericht op de website van NEC: 'De club is erin geslaagd Krisztian Vadocz transfervrij over te nemen van zijn huidige club Osasuna. Hiermee keert de middenvelder, die reeds in het seizoen 2007-2008 voor N.E.C. uitkwam, voor minimaal een seizoen terug naar Nijmegen.' Door zijn naam kan nu dus definitief een streep worden gezet.

Update 19:05 De Leeuwarder Courant meldt: In de laatste uren voor het verstrijken van de transferdeadline gaat bij Heerenveen niets meer gebeuren, zegt voorzitter Robert Veenstra.

Update 19:19: Indien Heerenveen vanavond geen speler besluit te halen blijven logischerwijs alleen de spelers zonder club over. Timo Hildebrand is daardoor nog altijd een optie. Concurrentie van Nederlandse clubs heeft Heerenveen in ieder geval niet wanneer het Hildebrand wil binnen hengelen. Ajax en Roda JC hebben inmiddels hun keeper binnen.

Update 19:27: Oud-Heerenveenspits Rob Friend (30) verruilt Hertha BSC voor Eintracht Frankfurt. Hij tekent bij de 2. Bundesliga-club een contract voor drie seizoenen. Een opvallende 'move', aangezien Hertha vorig seizoen net is gepromoveerd naar de Bundesliga.

Update 20:04: Als Heerenveen zich vandaag nog gaat versterken, dan zal dat in verdedigend opzicht zijn, zo laat voorzitter Robert Veenstra weten op Omrop Fryslân. 'Daar zijn we mee bezig,' aldus Veenstra. Luister hier naar het interview dat Arjen de Boer vandaag met hem had.

Update 20:30: Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente heeft laten weten dat er geen vervanger meer gehaald gaat worden voor Bryan Ruiz. Dat betekent dat Luciano Narsingh van Heerenveen niet de overstap zal maken naar Enschede.

Update 20:51: Speculatie: wij denken, afgaande op de geruchten, dat Timo Hildebrand een dezer dagen een contract gaat ondertekenen bij Heerenveen. Vanuit Duitsland komen weinig geruchten binnen over Duitse clubs die geïnteresseerd zijn in Hildebrand en in Nederland zijn alle clubs voor zover wij weten (qua keepers) voorzien. Enig obstakel is wellicht het salaris van Hildebrand.

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand