#DeadlineDay | Hamstra zet telefoon uit: ''Gedaan wat we wilden''

Vandaag is de laatste dag van de winterse transfermarkt, dat inmiddels al enige tijd bekend staat als #DeadlineDay. Op deze pagina houdt FeanOnline de laatste gang van zaken bij qua transfers en vergeet daarbij ook oud-spelers van SC Heerenveen niet uit het oog.

09:45 uur: Technisch manager Gerry Hamstra verwacht weinig meer te doen op de transfermarkt, laat hij weten in het Friesch Dagblad. Er spelen wat 'kleine zaken' en dan gaat het vooral om eventuele huurdeals. Stanislav Shopov, Ulysses Llanez, Joaquin Fernandez en Andreas Skovgaard komen hiervoor in aanmerking. "Maar dan moeten ze wel gaan spelen", verduidelijkt Hamstra.

10:27 uur: Maandag 1 februari 2021 zal de boeken ingaan als de dag dat Michel Vlap tijdelijk verlost werd van RSC Anderlecht. Volgens de Leeuwarder Courant wordt de Fries vandaag medisch gekeurd bij Arminia Bielefeld en daarna gepresenteerd bij de nummer zestien van de Bundesliga. Het gaat om een huurdeal tot het einde van dit seizoen.

Michel Vlap wordt vandaag medisch gekeurd door Arminia Bielefeld. Hij is de tweede Fries die in de Bundesliga gaat voetballen????https://t.co/kOVac7sl7H

— Sander de Vries (@SanderVries_LC) February 1, 2021

11:19 uur: Amper twee maanden nadat Rajiv van La Parra een contract tekende bij de Spaanse Segunda Divisionist UD Logrones, is de oud-Heerenvener alweer vertrokken. De 29-jarige aanvaller heeft zijn contract laten ontbinden bij de Spaanse club en is daarmee transfervrij op te pikken. De afgelopen weken speelde Van la Parra in totaal vier duels voor Logrones, waarvan één als basisspeler.

???? OFICIAL | @vanlaparra17 causa baja en la plantilla blanquirroja. Desde el club se le quiere desear suerte en su futuro.

?? Info: https://t.co/hJSmW7pA0c#LaLigaSmartBank pic.twitter.com/meXHXg4lfk

— UD Logroñés (@UDLogrones) January 31, 2021

12:16 uur: De transfermarkt sluit vanavond om 23:59 uur in Nederland, maar dat geldt niet voor alle landen. Zo kan Andreas Skovgaard nog altijd een (huur)transfer maken naar clubs in bijvoorbeeld Zweden en Noorwegen, waar de window voor inkomende transfers nog open is tot maart. Het afgelopen jaar speelde de Deense verdediger op huurbasis voor het Zweedse Örebro SK.

15:33 uur: Michel Vlap maakt het seizoen af in Duitsland, zo laat RSC Anderlecht weten via de officiële kanalen. De voormalig SC Heerenveen-speler wordt door de Belgische topclub verhuurd (zonder aankoopoptie) aan Arminia Bielefeld. Die club speelt in de Bundesliga en staat op een 16e plek. 

Vlap vertrekt op huurbasis (zonder aankoopoptie) naar Arminia Bielefeld. @Michelvlap veut plus de temps de jeu et a insisté pour une solution temporaire. ?????? https://t.co/TBse0KJPqe pic.twitter.com/PUkDdNc3fr

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) February 1, 2021

17:15 uur: Vandaag gaat er qua inkomende transfers niets meer gebeuren bij SC Heerenveen, bevestigt technisch manager Gerry Hamstra bij Omrop Fryslân. "In zo'n laatste dag zit altijd nog wel iets van dynamiek, maar het is rustig. Het is wel eens drukker geweest. We hadden natuurlijk al vijf spelers binnengehaald en daardoor zit er niet zoveel druk meer op vandaag."

20:34 uur: Rajiv Van La Parra heeft amper een dag van zijn transfervrije status kunnen 'genieten', want de 29-jarige oud-Heerenvener heeft alweer een nieuwe club. De 2. Bundesliga-club Würzburger Kickers hebben de aanvaller per direct aan zich gebonden.

???? Welkom Rajiv van La Parra! Der 29-jährige niederländische Offensivspezialist, der unter anderem 38 Premier League-Einsätze für Huddersfield Town absolvierte, wechselt ablösefrei an den Dallenberg! ?????? #WÜR2BURG pic.twitter.com/n5mmqCoYvD

— FC Würzburger Kickers (@fwk_1907) February 1, 2021

21:09 uur: Deadline Day was voor technisch manager Gerry Hamstra een stuk rustiger dan de voorgaande jaren. "Normaal zit de hectiek van een transferperiode in de slotfase. Bij ons waren de drukke dagen tussen kerst en oudjaarsdag, vertelt Hamstra in de Leeuwarder Courant. Hij versterkte de Friese selectie deze maand met vijf spelers. "We hebben deze periode gedaan wat we wilden doen."

De winterse transfermarkt van SC Heerenveen: vijf nieuwe spelers en een rustige slotdag https://t.co/FZV2qdJvzK

— Sportredactie LC (@LC_Sport) February 1, 2021
Lees meer: