De Vries ziet 'verharding' bij Heerenveen: "Fans pikken dat niet"

Stadionspeaker Jouke de Vries neemt afscheid
Stadionspeaker Jouke de Vries neemt afscheid Foto: © BSR Agency

Na ruim 36 jaar stopte Jouke de Vries in mei als stadionspeaker van SC Heerenveen. De thuiswedstrijd tegen Vitesse was zijn laatste duel als de stadionspeaker van de Friese club. De 72-jarige De Vries heeft veel meegemaakt bij SC Heerenveen, maar vindt wel dat de tijden zijn veranderd.

"Het is verhard", begint De Vries bij FeanFan Magazine. "Vroeger in het oude stadion kon je de spelers van SC Cambuur nog met volle kracht aankondigen, of we draaiden ook wel liedjes die normaal gesproken bij de tegenpartij te horen waren. Dat is nu ondenkbaar. Fans pikken dat niet."

De Vries had nog een gewoonte, die niet altijd gewaardeerd werd door de fans. "Ik maak er een gewoonte van om de supporters in het uitvak welkom te heten en na afloop weer een goede reis naar huis te wensen. Dat laatste wordt overigens niet altijd door iedereen in het thuispubliek gewaardeerd. Maar gastvrijheid is iets wat onze club typeert."

De oud-stadionspeaker vindt dat SC Heerenveen de laatste jaren een 'gewonere club' is geworden. "Spreekkoren, vuurwerk op het veld, dat past niet bij een club als de onze. De KNVB heeft hiervoor teksten opgesteld die we op zo'n moment moeten voorlezen, maar ik doe het anders."

"Ik formuleer het liever op mijn eigen manier, met een positieve insteek en als het kan met een vleugje humor, Daarmee bereik je meer. Ik zeg dan iets in de trant van 'jongens, dit heeft toch geen enkele zin, dit hebben wij niet nodig en dit past niet bij ons", aldus De Vries. 

Lees meer:
0 reacties