De Vries ziet nieuwe trainer SC Heerenveen: "Veel gewerkt met talent"

Geert Jelle de Vries bij de Sportcast
Geert Jelle de Vries bij de Sportcast Foto: © Screenshot Omrop Fryslân

Geert Jelle de Vries denkt dat Robin Veldman een uitstekende trainer voor SC Heerenveen is. De club is momenteel hard op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Kees van Wonderen.

In gesprek met Omrop Fryslân passeren een aantal kandidaten de revue, maar De Vries is niet enthousiast. Zo sprak de club al met Maurice Steijn, maar die past qua karakter niet bij SC Heerenveen. Ik vind dat een hoofdtrainer zich ook moet bemoeien met de jeugdopleiding en de scouting. Steijn houdt zich vooral bezig met het eerste elftal", legt De Vries uit.

Ook wordt de oud-speler van SC Heerenveen niet warm van Ruud van Nistelrooij, die zelf al aangaf geen behoefte te hebben aan de job. "Ik denk dat Van Nistelrooij nog te veel voetballer is. Communicatief vind ik hem ook nog niet zo sterk", merkt De Vries op. Alex Pastoor kan op meer steun rekenen. "Maar dat zeg ik dan op basis van de resultaten die hij nu laat zien bij Almere City. Dat is geen garantie voor succes, maar ik denk wel dat Alex Pastoor bij Heerenveen past."

Zelf kom De Vries aanzetten met de naam van Veldman, die in het verleden speler, jeugdtrainer en videoanalist was in Heerenveen. "Hij heeft veel gewerkt met jong talent en kan het maximale uit een ploeg halen", besluit hij. Veldman was tot december trainer bij het Schotse Queen's Park.

Lees meer:
0 reacties