De Vries ziet lichtpuntje bij SC Heerenveen: "Vind ik wel hoopgevend"

Ché Nunnely en Luuk Brouwers juichen
Ché Nunnely en Luuk Brouwers juichen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen heeft een punt over gehouden aan het treffen met PEC Zwolle van afgelopen weekend. De Friezen waren absoluut de betere partij, maar speelden met 2-2 gelijk.

Sander de Vries ziet wel een lichtpuntje. "Wat ik wel hoopgevend vind, is dat Heerenveen liet zien dat ze beter zijn dan PEC Zwolle", zegt de journalist in Omroep Abe. "Het verschil is maar één punt, maar ik vond Heerenveen eigenlijk in alles beter. Zowel individueel als posities, als dat het ging om het voetbal, als dat het ging om het kansen creëren. Maar, de belangrijkste, de eindstand, die was wel in evenwicht."

Jan Vlap wijst op een wijsheid van het voetbal: "Je kan heel mooi voetballen of heel slecht voetballen, uiteindelijk gaat het om die doelpunten", zegt hij. "Dat was nu niet aan de positieve kant. Dat is jammer. Trek er lering uit en op naar Excelsior zou ik zeggen. Het is gewoon jammer. Als je drie punten pakt, begin je lekker na de winterstop. Vertrouwen erin. Het geeft hoop om te zien hoe ze voetbalden, zo simpel is het ook", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties