De Vries voorspelt: ''Die gaat in de ploeg komen voor Kongolo''

De nieuwelingen die SC Heerenveen deze zomer hebben gehaald maken tot nu toe allemaal een prima indruk, met centrumverdediger Sven van Beek voorop. Maar ook spelers als Milan van Ewijk en de gehuurde Nicolas Madsen en Anthony Musaba lijken goed bezig.

"Ze hadden natuurlijk nagenoeg geen geld. Voor Milan van Ewijk hebben ze vijf ton betaald en op zich is dat best wel een bedrag voor een rechtsback - zeker als je weinig geld hebt - maar die jongen manifesteert zich fantastisch. Die is echt beter dan Sherel Floranus", constateert clubwatcher Sander de Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant.

"Sven van Beek is beter dan Jan Paul van Hecke in de zin van dat hij ook rustiger is. Het zijn beide karakterjongens maar Van Beek is gewoon verder in zijn ontwikkeling en dat is gezien zijn leeftijd ook logisch. Ik vond Nicolas Madsen (gehuurd van FC Midtjylland, red.) ook goed spelen tegen Groningen en die gaat gewoon in de ploeg komen voor Rodney Kongolo", vermoedt De Vries.

De van AS Monaco gehuurde Anthony Musaba kwam tegen FC Groningen nog niet in actie, maar lijkt op het eerste oog ook een versterking. "Die heb ik gezien op de training, dat is echt een beest. Die is zo verschrikkelijk snel", aldus De Vries. "En met Stevanovic hebben ze ook een talentvolle vleugelaanvaller gehaald."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand