De Vries verwacht verkoop sterkhouders: "Zal me niet verbazen"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © BSR Agency

Sander de Vries verwacht dat SC Heerenveen deze zomer opnieuw een aantal vaste krachten gaat verliezen. De journalist ziet de club al jarenlang elk seizoen een beetje verder zakken op de ranglijst. 

Volgend seizoen zal Robin van Persie aan het roer staan. De Vries wil nog niet voorspellen of dat een succesvolle samenwerking gaat worden. "Laten we het eerst tien, twaalf wedstrijden even aankijken wat het wordt", begint hij in Omroep Abe. "SC Heerenveen staat echt op een kruispunt. Dat is elk jaar wel een beetje het geval, maar voor mijn gevoel is dat nu meer dan ooit."

Jan Vlap denkt dat het grotendeels zal afhangen van de selectie die Van Persie ter beschikking heeft, maar ziet dat net als dit seizoen somber in. "Begin van dit seizoen waren we al sceptisch, daar zaten we niet heel ver naast. We moeten blij zijn dat we erin zijn gebleven en nog een jaar Eredivisie mogen blijven spelen. Het is een dalende lijn, maar dat heeft te maken met de verkoop van al je beste spelers", legt hij uit. "Als je dat niet meer hoeft te doen, kun je weer bouwen."

SC Heerenveen is echter al jaren genoodzaakt de beste spelers te verkopen om de begroting sluitend te houden. "Dus zal Osame Sahraoui ook gaan vertrekken, wellicht Simon Olsson en ik sluit niet uit dat er clubs komen voor Pelle van Amersfoort", denkt De Vries. "Die heeft er dit seizoen ook aardig wat ingeschoten en heeft in Polen ook een goede naam opgebouwd. Het zal me niet verbazen als er clubs uit die contreien hem op de korrel hebben."

Lees meer:
0 reacties