De Vries tempert hoge verwachtingen: ''Geen wonderen verwachten''

Met Filip Stevanovic heeft SC Heerenveen volgens een attractie in huis gehaald voor de komende twee seizoenen. Tegelijkertijd is de Servische vleugelspeler nog maar achttien jaar oud en moet nog maar blijken hoe constant hij kan presteren in het Abe Lenstra Stadion.

Ook eerder haalden de Friezen jonge 'toptalenten' bij Europese (sub)topclubs vandaan, zoals vorig seizoen nog met een Oliver Batista Meier van Bayern München. "Benjamin Nygren, Wout Faes, Shay Facey...", noemt clubwatcher Sander de Vries op bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. "Batista Meier liet aan het begin van het seizoen nog wel leuke dingen zien."

"Ik wil er vooral mee zeggen dat je niet meteen wonderen van zo'n jongen moet verwachten, want hij is pas achttien jaar. Bij Cambuur heb je dat bijvoorbeeld ook gehad met een Rusnak, dat pakte fantastisch uit", aldus De Vries, die bijval krijgt van collega-journalist Gerard Bos. "Elk talent van Manchester City is een wonderkind, dat stempel wordt er dan al snel opgeplakt."

"Dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen", vervolgt Bos. "Want we vergeten het wel eens maar die jongens zijn pas achttien, negentien jaar oud in een vreemd land met een taal die je niet begrijpt... Ook de spelopvatting is heel anders, dat is zo moeilijk voor die gasten." Volgens De Vries heeft Stevanovic zich echter wel al bewezen op een redelijk niveau.

"Dit is wel een jongen die 72 wedstrijden voor Partizan Belgrado heeft gespeeld, dus hij kan wel wat. Daar heeft hij zich ook goed laten zien en ook Europees gespeeld. Op de beelden ziet het er wel echt goed uit. Het is niet een klassieke speler van City die ze op hun veertiende scouten en halen van: dan hebben we hem maar. Dit is wel een jongen die een wat betere staat van dienst heeft", aldus De Vries.

Foto: SC Heerenveen

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand