De Vries: "Er moeten eerst nog een paar knopen worden doorgehakt"

SC Heerenveen-logo in het Abe Lenstra Stadion
SC Heerenveen-logo in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Ferry de Haan is kandidaat om Cees Roozemond op te volgen als directeur van SC Heerenveen. Dat hij het daadwerkelijk gaat worden, is echter nog niet zeker. Clubwatcher van de Leeuwarder Courant, Sander de Vries, weet dat er nog knopen doorgehakt moeten worden.

"Het gonst al weken van de geruchten in en rondom het Abe Lenstra-stadion en sommigen menen het zeker te weten: Ferry de Haan wordt dit voorjaar de opvolger van Cees Roozemond bij SC Heerenveen", begint hij in de krant. "Sterker, De Haan zou bij zijn aantreden een toezegging hebben gekregen van Roozemond en zelf hebben verkondigd dat hij de nieuwe directeur zou worden - iets wat de technisch manager van deze club onlangs ontkende toen deze krant hem ernaar vroeg."

Dat is nog niet het geval. "Maar zo ver is het nog niet, verzekeren bronnen aan deze krant. De Haan wordt door de rvc wel als goede kandidaat gezien. Hij heeft de voorbije periode meerdere gesprekken gevoerd met de nieuwe toezichthouders, waarin hij zijn visie heeft ontvouwd."

"De status is nu als volgt: alle informatie die de rvc de laatste maanden heeft verzameld, wordt momenteel op papier gezet. Dat resulteert op korte termijn in een advies over de nieuwe directeur - en dat advies moet vervolgens worden goedgekeurd door de aandeelhouders", weet De Vries. "Dat is het Stichtingsbestuur van de club, met afvaardigingen van beide supportersverenigingen, sponsoren, vrijwilligers en Aktie '67."

Over een paar maanden hoopt de club een nieuwe algemeen directeur te hebben. "De verwachting is dat in april bekend is wie de nieuwe algemeen directeur wordt. Ja, De Haan is volgens de rvc een goede kandidaat. En ja, hij staat zonder twijfel open voor de job. Maar voordat het zo ver is, moeten er dus eerst nog wel een paar knopen worden doorgehakt", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand