De Vries doet voorspelling: ''Veerman gaat niet naar Rangers''

Joey Veerman is een gewilde speler. Na Hellas Verona is ook Rangers FC meer dan geïnteresseerd in de middenvelder van SC Heerenveen. Clubwatcher Sander de Vries zegt dat Rangers FC echter nog geen bod heeft gedaan op Veerman.

"Die hebben nog geen formeel bod uitgebracht. Dat heeft Hellas Verona al wel gedaan. Een bod van vijf miljoen euro", weet De Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. "Rangers volgt hem al heel lang en vinden Veerman ook een hele interessante speler."

"Dat Schotse voetbal is toch een beetje hotseknotsenvoetbal. Als je dan een jongen ertussen hebt die zulke passes kan geven dan excelleer je ook in zo’n competitie", aldus De Vries. "Maar op dit moment heeft Rangers gewoon geen geld. Dus Veerman, bindt me er niet op vast, gaat niet naar Rangers straks."

Mocht het tot een miljoenendeal komen, dan betekent dat overigens nog niet dat SC Heerenveen dat bedrag direct volledig kan uitgeven. "Bij de transfer van Michel Vlap naar Anderlecht ging het om acht miljoen euro exclusief bonussen. Dat wordt dan betaalt in vier termijnen. Er gaat nog een percentage vanaf voor de zaakwaarnemer en naar vorige clubs."

"Het is dus echt niet zo dat ze vijf miljoen euro accepteren en dan vijf miljoen euro vrij kunnen besteden aan spelers. Dat gaat dan eerder om tonnen. Dat zijn allemaal variabelen die meespelen bij zo’n transfer", aldus de clubwatcher van de Friezen.

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand