De Roon miste spelersbus door dopingcontrole

Marten de Roon is zaterdag niet met de rest van de groep terug naar Heerenveen gereisd. De aanvoerder van SC Heerenveen moest namelijk een dopingcontrole afleggen, een moeilijke opdracht voor de middenvelder.

"Het lot was inderdaad op Marten gevallen, dus hij moest zijn plasje inleveren", stelt teammanager Herman van Dijk op de clubwebsite. "Het duurde helaas wat langer dan verwacht, zodat ik de bus terug miste. Ik heb wel tien flesjes gedronken, maar het hielp niet direct."

Ruim een half uur na het vertrek van de spelersbus ontving de KNVB-official de gewenste behoefte van De Roon. Het is niet de eerste keer dat De Roon dit meemaakt. "Tijdens een play-offwedstrijd met Sparta tegen Willem II lukte het ook niet. Toen heeft de spelersbus bijna anderhalf uur moeten wachten."

"Dat wilden we nu niet, dus heeft de perschef op me gewacht en ben ik met hem terug gereden. Onderweg hebben we een paar keer moeten stoppen, omdat toen die tien flesjes begonnen op te spelen. En de uitslag van de test? Uiteraard negatief, neem ik aan", besluit De Roon.

Lees meer: