De Roon: "Bij Heerenveen zei hij dat tegen de belangrijke spelers"

Marten de Roon
Marten de Roon Foto: © Pro Shots

Dwight Lodeweges is inmiddels als assistent-trainer verbonden aan Ajax, maar de oefenmeester heeft een historie gehad bij zo ongeveer alle Nederlandse BVO's. Zo ook bij SC Heerenveen, de club waar hij 47 wedstrijden langs de lijn stond.

Oud-SC Heerenveen-speler Marten de Roon noemt Lodeweges 'een geweldige opa van de groep'. "Een zacht mens voor wie je door het vuur wilde gaan", vertelt hij aan Voetbal International. "Dwight doet alles op passie en gevoel. Zodra hij voelt dat de goede sfeer niet aanwezig is of dat mensen hem iets misgunnen, hoeft het voor hem niet. Hij wil het met plezier doen. Niet omdat het moet."

Lodeweges durft zich als trainer kwetsbaar op te stellen, waarmee hij niet voldoet aan het stereotype hoofdtrainer. Ook bij SC Heerenveen stapt hij vrij snel in zijn tweede seizoen alweer op. De Roon was al weg, maar is niet verrast. "Bij Heerenveen zei hij eens tegen een aantal belangrijke spelers: 'Als jullie niet geloven in mijn ideeën, zeg het maar. Dan kunnen we ermee stoppen. Ik kan ook iets anders gaan doen'. Hij is daar heel open in. Compromisloos ook", aldus De Roon.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand