"De play-offs gaat SC Heerenveen niet redden met dit schema"

SC Heerenveen-spelers vieren een treffer in het Abe Lenstra Stadion
SC Heerenveen-spelers vieren een treffer in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Jan Vlap heeft weinig vertrouwen in het huidige SC Heerenveen. Hij denkt dan ook niet dat de selectie van Kees van Wonderen nog mee gaat doen in de strijd om een Europees ticket.

"Nee, SC Heerenveen gaat die play-offs niet halen", opent Jan Vlap bij Omroep Abe van de Leeuwarder Courant. "Ze hebben nu 32 punten, de spanning is eraf en de druk is eraf. Met het schema dat ze hebben kunnen ze vooruit voetballen, maar de play-offs gaan ze niet redden met dit schema."

"Nu tegen FC Twente thuis, tegen FC Utrecht thuis, uit bij Heracles, thuis tegen PSV. En de laatste wedstrijd moeten ze tegen Sparta thuis. Van de zeven wedstrijden zijn er zes heel erg lastig. Dat is mijn reden dat ze het niet redden. Maar ze zijn nu al veilig en dat is hartstikke mooi", weet Vlap.

Vlap denkt dat SC Heerenveen als middenmoter eindigt. "Ik denk dat ze elfde, twaalfde of dertiende gaan worden. Of zelfs veertiende. Dan is het klaar, doorselecteren en kijken wat je volgend jaar in je selectie hebt. Het is niet allemaal slecht en ik ben ook positief over het feit dat ze erin zijn gebleven", besluit Vlap.

Lees meer:
0 reacties