De Nooijer begrijpt KNVB: ''Dat kan iets zijn waar ik nog aan moet werken''

Voormalig Heerenveen-spits Dennis de Nooijer (48) had graag deelgenomen aan de vernieuwde opleiding Coach Betaald Voetbal maar is niet door de eerste selectieronde gekomen. De geboren Zeeuw hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen van de KNVB: "Ik wil weten waarom ik het niet heb gehaald en wil daar weer van leren."

"Het examen bestond uit drie gesprekken: over je persoonlijkheid, voetbal en over je managementcapaciteiten", vertelt De Nooijer in gesprek met PZC. "In totaal kon je voor die gesprekken vijftig punten halen. Ik had uitgerekend dat ik al zo’n 35 punten had, dus ik ben benieuwd waar ik het heb laten liggen. Onderin de mail stond dat als je meer wilde weten over het waarom, je een mail terug moest sturen. Dat heb ik gelijk gedaan."

De voormalige prof van Sparta, NEC en FC Dordrecht koestert geen wrok tegenover de voetbalbond. "De trainers die nu al zijn toegelaten zijn al langer als trainer actief in het profvoetbal of net daaronder. Dat kan iets zijn waar ik nog aan moet werken", verklaart De Nooijer, die over twee jaar een nieuwe poging gaat wagen.

Dennis' tweelingbroer Gérard heeft de papieren voor het Coach Betaald Voetbal in het verleden wel al gehaald. Hij is sinds 2015 hoofdtrainer van FC Dordrecht, dat momenteel in de Jupiler League vecht tegen directe degradatie.

Lees meer: