'De nieuwe trainer van SC Heerenveen komt niet in een gespreid bedje''

SC Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe trainer nu het contract van Jurgen Streppel niet verlengd wordt. Volgens clubwatcher Reon Boeringa staat Alex Pastoor, die in het verleden speler en assistent-trainer was bij SC Heerenveen, op het lijstje.

"Pastoor heeft een duidelijk visie over voetbal die past in het beleidsplan van Heerenveen, waarin aanvallend voetbal in een 4-3-3-systeem als leidend wordt omschreven", schrijft Boeringa in Voetbal International. "Zijn uitgesproken karakter maakt van hem een man met evenveel voor- als tegenstanders en zijn dubbelrol als trainer/technisch directeur pakte eerder dit seizoen bij Sparta Rotterdam niet goed uit. Maar zijn kwaliteiten als trainer staan buiten kijf."

Ook Fred Rutten en Fons Groenendijk zijn opties, maar hebben nog een doorlopend contract. Ook Mitchell van der Gaag (Excelsior) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) worden genoemd, maar Van der Gaag wil graag nog eens naar het buitenland. Steijn heeft net als Rutten en Groenendijk een doorlopend contract. "Wie de nieuwe trainer van Heerenveen ook wordt, wat vaststaat is dat hij na dit seizoen niet in een gespreid bedje terechtkomt", aldus Boeringa.

De journalist doelt op de belangrijkste taken bij SC Heerenveen, zoals het doorverkopen van spelers, een nieuw elftal bouwen, aanvallend voetbal, het stadion volspelen en ook moet de nieuwe trainer voorkomen dat de club verder afglijst. "Heerenveen zal onder zijn nieuwe trainer deze vicieuze cirkel moeten doorbreken wil het zijn op basis van status en geschiedenis verdiende plek in het rijtje met AZ, Vitesse en FC Utrecht niet definitief verruilen voor een plek in het rijtje met clubs als ADO Den Haag en Heracles Almelo", besluit Boeringa.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand