'De laatste succesvolle wintertransfer is die van Djuricic in 2010''

SC Heerenveen is de laatste jaren niet bijster gelukkig geweest met het aantrekken van spelers in de winterstop. Het Friesch Dagblad dook in het transferverleden van de club en moet constateren dat Filip Djuricic in januari 2010 de laatste échte winteraanwinst was.

Voor de komst van Djuricic zijn er nog een paar winterse versterkingen geweest die wél een onuitwisbare indruk maakten. Bijvoorbeeld die van Miralem Sulejmani in 2007 en Marcus Allbäck in 2001. "De Zweed zal de centen dubbel en dwars waard zijn. Allbäck maakt tien treffers en staat in de zomer in de belangstelling van het Engelse Southampton."

"In december van 2001 meldt ook PSV zich bij de Friezen, die de Zweed in 2002 zien vertrekken naar Aston Villa voor zo’n 3,5 miljoen euro", schrijft journalist Piet Jan Nauta. "Het is niet de eerste keer dat voorzitter Riemer van der Velde beet heeft met een Scandinavische speler. In januari 1996 trekt hij Ole Tobiasen aan en de verdediger blijkt een schot in de roos. Achttien maanden later wordt de Deen verkocht aan Ajax."

De eerste keer dat een winteraankoop daadwerkelijk impact maakte was in 1990. "Publiekslieveling wordt ook Rodion Camataru, die in de winter van 1990 aan komt waaien. De Roemeen wordt cultheld, scoort in de verloren bekerfinale van 1993 en zijn naam is zelfs verbonden aan de podcast die supporters van sc Heerenveen in het leven hebben geroepen: Radio Camataru."

Inspiratie voor @SCCambuurLwd
& @scHeerenveen Want deze wintertransfers waren een groot succes. https://t.co/l3F1obwWTj

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) January 3, 2019

Lees meer: