'De kwaliteit op de vleugels van SC Heerenveen was doorslaggevend''

Voor Roda JC viel er dinsdagavond weinig eer te behalen in het bekerduel met SC Heerenveen. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Friezen, maar dat was slechts een beperkte weerspiegeling van wat er negentig minuten op het veld viel te zien.

Roda-trainer Jean-Paul de Jong had al snel in de gaten dat het moeilijk zou worden om te gaan stunten. "Je weet dat je het in ieder geval heel compact moet houden. Over de zijkanten van Heerenveen kwam het meeste gevaar, daardoor werden we snel achteruit gedwongen", vertelt de oud-speler van FC Utrecht na afloop van het bekerduel bij FOX Sports.

"Dan hebben we geluk dat Rademir (doelman Novakovic, red.) goed in de goal staat, waardoor de 1-0 lang uitblijft. Uiteindelijk valt-ie voor rust en dan denk je: misschien kan het nog in de tweede helft. Dan hoop je dat we wat meer de energie kunnen vinden om naar voren te gaan", vervolgt De Jong, die zag dat zijn ploeg wel iets beter aan de tweede helft begon.

"Maar ook toen was het verschil nog te groot. Uiteindelijk valt de 2-0 en daarmee zijn ze natuurlijk enorm geholpen en kunnen ze de wedstrijd rustig uitspelen. Wij trachtten de aansluitingstreffer te maken, maar daarin was het verschil te groot. De kwaliteit op de vleugels van Heerenveen is doorslaggevend geweest", besluit De Jong.

 

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand