'De kans op een Elfstedentocht is groter dan dat dit uiteindelijk doorgaat''

Gaston Sporre heeft zich kritisch uitgelaten over een mogelijke 'Chinese' deal. Volgens de voormalig interim-voorzitter van Heerenveen doet de club er verstandig aan om er niet aan te beginnen. 

"Hoe meer tumult er binnen een club is en hoe minder sponsors er zijn, hoe sneller je vlucht in allerlei excentrieke toestanden", verklaart hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik zou zeggen: laat Friesland zich nou beperken tot goeie Chinese restaurants, begeef je niet in dit soort exotische uitstapjes. Je kunt als club best nieuwe paden inslaan, maar doe het normaal en naar de Friese normen. Dit past niet bij Heerenveen", meent Sporre. 

"Het is de bekende 'strohalmbenadering', de 'alles-moet-andersshow'. Het moet tegenwoordig allemaal maar nieuw en flitsend", stelt hij. "De sky is the limit. Maar mensen, gebruik toch je boerenverstand. Maak even minder ruzie in het bestuur, schroef desnoods je begroting even terug."

"Je bewijst de club geen goede dienst met zoiets. Dit mist elke realiteitszin. De kans op een Elfstedentocht is groter dan dat dit uiteindelijk doorgaat. Maar ja, dat krijg je met een bestuur van zeventien man, een babbelbox. Dat leidt tot dit soort rare plannetjes", weet Sporre. 

Lees meer: