'De kans misschien wel groter dat Joey Veerman blijft''

Zoals het de afgelopen zomers wachten was op transfers van Michel Vlap en Chidera Ejuke, zo is het nu de beurt aan Joey Veerman. Volgens geruchten heeft Hellas Verona een transfer van vijf miljoen euro in gedachten, maar SC Heerenveen wil ongeveer het dubbele.

"Tot nu toe zijn er alleen maar hele lage biedingen gedaan. Drie tot vier miljoen euro, niet hoger dan dat", vertelt sportverslaggever Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Hellas Verona wordt genoemd maar dat heb ik niet kunnen achterhalen, maar dat komt uit Italiaanse media. Ik weet wel dat er lage biedingen gedaan zijn ten opzichte van wat Heerenveen voor hem wil hebben."

"Dat (streef)bedrag gaat wel richting de tien miljoen euro. Zoals het nu staat kun je misschien wel een beetje concluderen dat de kans misschien wel groter is dat Joey Veerman blijft dan dat hij vertrekt omdat het gat tussen vraag en aanbod nog altijd veel te groot is", vervolgt De Vries, die wel begrip heeft voor de onderhandelingspositie van de Friezen.

"Je doet hem niet voor vier miljoen euro weg als je denkt dat je er acht miljoen euro voor kunt krijgen. Hij heeft ook nog een driejarig contract. Denk ook maar aan Michel Vlap, die is ook voor acht miljoen euro vertrokken. Dat was ook een flink bedrag. Was dat realistisch? Ik weet het niet. Voor Ejuke hebben ze ook twaalf miljoen euro ontvangen", weet De Vries.

"Daarna is corona er wel overheen gekomen dus je moet je afvragen of het realistisch is. Maar ik snap wel dat Heerenveen met een langdurig contract rustig aan doet en zegt van: 'Op vier miljoen euro gaan we niet serieus in.' Dat had ik ook niet gedaan", aldus de sportverslaggever.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand