De Jonge: "Hij is de beste pinchhitter van het Nederlands elftal"

Jan de Jonge
Jan de Jonge Foto: © Pro Shots

Andries Noppert was dit WK een van de uitblinkers bij Oranje. Hij heeft een bijzondere weg afgelegd om de top te bereiken, zo ziet Jan de Jonge.

Dat geldt ook voor de vier spitsen van Oranje. "Ik kan het weten, want ik heb met ze mogen werken tijdens mijn tijd bij SC Heerenveen, De Graafschap en Heracles Almelo", schrijft De Jonge in het Dagblad van het Noorden. "Het bijzondere is dat de spitsen waar ik het over heb één voor één groot zijn geworden in het noordoosten van Nederland. Blijkbaar heeft er iets in de grond gezeten. Zij volgden niet de Ajax-opleiding."

De eerste spits trof hij aan bij SC Heerenveen: Klaas-Jan Huntelaar. "De werkethiek die hij iedere dag weer liet zien, was indrukwekkend. Na iedere training wilde hij afwerken bij de eerste paal. Zelfs ik kreeg daardoor op late leeftijd nog een geweldige voorzet", aldus De Jonge.

Daarna wijst hij naar Luuk de Jong. "Ik denk dat hij een van de beste koppers ter wereld is. Luuk is het type dat met heel veel ijver werkte aan zijn verbeterpunten. Ik vind hem de beste pinchhitter van het Nederlands elftal."

Bas Dost is de nummer drie van De Jonge. "Erg emotioneel en relatiegevoelig. Niet alle trainers gingen daar even goed mee om. Maar als je zijn prachtige en uitgesproken karakter leerde waarderen, kreeg je er veel voor terug. Als Coevordenaren onder elkaar wisten we dat."

"Dat Bas uiteindelijk zelf bedankte voor Oranje zegt wat dat betreft genoeg. Via SC Heerenveen maakte hij een mooie transfer naar de Bundesliga", zag hij. Als laatste schrijft De Jonge over Wout Weghorst. "Toen er structuur in zijn leven kwam, zag je dat direct terug op het voetbalveld. Hij combineerde talent met een geweldige, fanatieke wedstrijdmentaliteit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand