De Jonge: "Hij is de beste pinchhitter van het Nederlands elftal"

Jan de Jonge
Jan de Jonge Foto: © Pro Shots

Andries Noppert was dit WK een van de uitblinkers bij Oranje. Hij heeft een bijzondere weg afgelegd om de top te bereiken, zo ziet Jan de Jonge.

Dat geldt ook voor de vier spitsen van Oranje. "Ik kan het weten, want ik heb met ze mogen werken tijdens mijn tijd bij SC Heerenveen, De Graafschap en Heracles Almelo", schrijft De Jonge in het Dagblad van het Noorden. "Het bijzondere is dat de spitsen waar ik het over heb één voor één groot zijn geworden in het noordoosten van Nederland. Blijkbaar heeft er iets in de grond gezeten. Zij volgden niet de Ajax-opleiding."

De eerste spits trof hij aan bij SC Heerenveen: Klaas-Jan Huntelaar. "De werkethiek die hij iedere dag weer liet zien, was indrukwekkend. Na iedere training wilde hij afwerken bij de eerste paal. Zelfs ik kreeg daardoor op late leeftijd nog een geweldige voorzet", aldus De Jonge.

Daarna wijst hij naar Luuk de Jong. "Ik denk dat hij een van de beste koppers ter wereld is. Luuk is het type dat met heel veel ijver werkte aan zijn verbeterpunten. Ik vind hem de beste pinchhitter van het Nederlands elftal."

Bas Dost is de nummer drie van De Jonge. "Erg emotioneel en relatiegevoelig. Niet alle trainers gingen daar even goed mee om. Maar als je zijn prachtige en uitgesproken karakter leerde waarderen, kreeg je er veel voor terug. Als Coevordenaren onder elkaar wisten we dat."

"Dat Bas uiteindelijk zelf bedankte voor Oranje zegt wat dat betreft genoeg. Via SC Heerenveen maakte hij een mooie transfer naar de Bundesliga", zag hij. Als laatste schrijft De Jonge over Wout Weghorst. "Toen er structuur in zijn leven kwam, zag je dat direct terug op het voetbalveld. Hij combineerde talent met een geweldige, fanatieke wedstrijdmentaliteit."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand