De Jong: "Spelen uit buitenspelpositie is geen buitenspel meer?"

Siem de Jong
Siem de Jong Foto: © Pro Shots

De 1-0 van Ritsu Doan in de wedstrijd tussen PSV en Willem II afgelopen weekend (4-2) wordt nog steeds veelvuldig besproken in Nederland. In aanloop naar de goal stond Carlos Vinícius buitenspel, maar toch keurde scheidsrechter Jochem Kamphuis de goal goed.

De spits van PSV kreeg de bal in buitenspelpositie en speelde de bal terug naar middenvelder Ibrahim Sangaré die nog op eigen helft stond. Hij twijfelde niet en zette de aanval meteen voort. Na een voorzet kon Doan de bal bij de tweede paal zo binnen tikken.

Na afloop ontstond er veel discussie over het goedkeuren van het doelpunt. Ook Siem de Jong mengde zich hierin. "Dus terug spelen uit buitenspelpositie is geen buitenspel meer?", begint de speler van SC Heerenveen in een tweet op zijn account.

"Of alleen als er nog vier passes na komen? Of als het terug is naar eigen helft? Of als hij opendraait? En als de grens het had gezien was er wel afgefloten? Of laten we nu maar doorgaan?", somt de oud-speler van PSV en Ajax zijn vragen op.

Siem de Jong was niet de enige met verbazing. Ook voetballer Jan Vertonghen liet van zich horen. Analist Kenneth Perez was stellig: "Hij hanteert gewoon z'n eigen regels."