De Jong: "SC Heerenveen stond ook ooit eens laatste in de Eredivisie"

Maarten de Jong in het Abe Lenstra Stadion
Maarten de Jong in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen wist zondagmiddag de Derby van het Noorden te winnen van FC Groningen. De Friezen maken de degradatiezorgen voor de Groningers door de overwinning weer wat groter. Maarten de Jong hoopt echter dat FC Groningen in de Eredivisie blijft.

"Of ik hoop dat FC Groningen degradeert? Nee, natuurlijk niet", zegt De Jong in het Dagblad van het Noorden. "Een club als FC Groningen hoort in de eredivisie. Voor het Noorden is het alleen maar mooi als ze erin blijven. Je wil mooie derby’s hebben. Daarom hoop ik ook niet dat SC Cambuur en FC Emmen degraderen.

"Dat FC Groningen het nu niet goed doet, heeft met de kwaliteit van de spelers te maken", gaat De Jong verder. "Waar ik moeite mee heb, is dat de trainer er heel snel wordt uitgegooid als het niet loopt. SC Heerenveen stond ook ooit een keer laatste in de Eredivisie onder Foppe. Toen zei Riemer direct dat de trainer bleef zitten.

"Een schokeffect bestaat niet meer, dat is iets van vroeger. Wij deden het ooit slecht met sc Heerenveen in de eerste divisie. Toen kwam Fritz Korbach. Dat was wel iemand die iets anders bracht, maar dat soort trainers bestaat niet meer", aldus de voormalig voetballer van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand