'De Haan zei dat SC Heerenveen de juiste keuze voor mij was''

Marvin Emnes valt tegenwoordig in de categorie 'vergeten voetballer' als speler van Ravenna in de Serie C. Zo'n dertien jaar geleden lag de voetbalwereld nog aan zijn voeten en verruilde hij Sparta Rotterdam voor vier miljoen euro voor het Engelse Middlesbrough, al had Foppe de Haan dat graag anders gezien.

"Voordat ik de overstap naar Middlesbrough maakte, sprak ik Foppe de Haan (de toenmalige bondscoach van Jong Oranje, red.) nog. De Haan zei: Wat ga je nu doen? Ik begreep hem niet. De juiste keuze voor jou is om naar Heerenveen te gaan. Ik wil jou bij Heerenveen zien'", citeert Emnes de oud-trainer van SC Heerenveen in gesprek met Voetbalzone.

Emnes had zijn zinnen echter al gezet op de Premier League, waar hij later overigens nog samenspeelde met Afonso Alves. "Met alle respect, maar wij denken daar anders over, antwoordde ik. Lekker in Nederland blijven, kreeg ik te horen. Zo ging het een tijdje door, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat mijn carrière bij Oranje voorbij zou zijn als ik naar het buitenland zou gaan."

Hoewel de spits eerst nog dacht dat het een grap was, bleek De Haan uiteindelijk wel gelijk te krijgen. "De eerste interlands nadat ik bij Middlesbrough had getekend, zat ik er nog bij. Maar op een gegeven moment werd ik niet meer opgeroepen", concludeert Emnes, die na Middlesbrough in Engeland ook nog speelde voor Swansea City en Blackburn Rovers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand