De Haan: ''Wat er gebeurde was voor hem een soort sprookje''

Foppe de Haan werd in 2007 in eigen land Europees Kampioen met Jong Oranje. Maceo Rigters was één van de spitsen van het Nederlands Elftal en werd topscorer van het team. Rigters in de spits was eigenlijk niet eens het eerste plan van De Haan.

"Die Rigters was een verhaal apart. Maceo had in zijn jonge jaren in de jeugd van SC Heerenveen gevoetbald, maar toen verkaste hij vervolgens eerst naar FC Dordrecht en toen NAC Breda", zo begint De Haan in gesprek met FOX Sports. "Bij NAC speelde hij als spits of links- of rechtsbuiten. Voor Jong Oranje had ik een pinchhitter nodig, want je weet nooit hoe het gaat in een wedstrijd."

"Ik haalde Rigters erbij als pinchhitter. Maar toen het EK begon heb ik Rigters toch gelijk in de spits gezet. Het functioneerde eerst niet goed, dus heb ik hem met Babel in de spits gezet in een heel ander systeem. Maceo deed het daarin heel goed, en hij werd topscorer met vier goals en verdiende een mooie transfer naar Engeland. Wat er gebeurde was voor hem een soort sprookje", aldus De Haan.

De inmiddels 36-jarige Rigters speelde na NAC Breda nog twe duels in de Premier League voor Blackburn Rovers, dat hem daarna verhuurde aan Norwich City, Barnsley en Willem II. In 2012 sloot hij zijn profcarrière in Australië af bij Gold Coast United.

???? | Terug naar 2007, toen Jong Oranje onder leiding van Foppe de Haan voor het tweede jaar op rij de beste van Europa werd.

Lees meer ????https://t.co/HCEjWjLxuM

— FOX Sports (@FOXSportsnl) April 5, 2020

Lees meer: