De Haan verdedigt SC Heerenveen O18: ''Laten we dat niet vergeten''

De jeugdopleiding van SC Heerenveen heeft niet meer de status van eerdere jaren, stelt de Leeuwarder Courant. Onder-21, onder-18 en onder-17 staan laag geklasseerd in hun competities. Onder-15 staat er veel beter voor, maar met minder tegenstand. 

Voornamelijk onder-18 heeft het zeer lastig. "Laten we niet vergeten dat dit team in een heel pittige poule voetbalt", benadrukt technisch directeur Ferry de Haan. "Onze onder-18 is ingedeeld bij clubs met veel meer budget, zoals Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht."

"Bovendien hebben ze al tegen veel van die ploegen gespeeld", legt hij uit. "De stand geeft dus misschien een licht vertekend beeld. Wat niet betekent dat we hier blij mee moeten zijn. Het gaat primair om het afleveren van spelers voor het eerste elftal", is De Haan van mening.

"In een ideale situatie koppel je dat aan wedstrijden winnen in de jeugd, maar misschien moet bij Heerenveen onder-18 het resultaat ondergeschikt zijn aan de ontwikkeling", besluit de technisch directeur in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Lees meer: