De Haan: ''Reza of Armenteros? Hebben we geen contact mee gehad''

Als SC Heerenveen zich na het sluiten van de transfermarkt alsnog wil versterken met een spits, dan zal technisch manager Ferry de Haan zich vooral moeten richten op clubloze spelers. Er lopen nog wel een aantal rond met een Fries verleden.

"Het is nog een voordeel dat we transfervrije spelers kunnen aantrekken, alleen kleeft daar vaak nog wel wat aan", legt De Haan uit bij Omrop Fryslân. "Die zijn niet wedstrijdfit of wat anders. Dan moet je ook eerlijk de vraag stellen of dat dan de oplossing is, maar als de kans zich voordoet - en dat is op dit moment niet aan de orde - dan zullen we daar zeker naar kijken."

Eén van de namen die weleens gevallen is, is die van Reza Ghoochannejhad (33). "Als ik eerlijk ben is dat geen optie. Daar hebben we ook geen contact mee gehad", vervolgt De Haan. "Samuel Armenteros? "Ook daar hebben we geen contact mee gehad. Die jongen heeft de afgelopen jaren wel wat omzwervingen gemaakt en is daarin ook niet even gelukkig geweest met zijn keuzes."

"Dat is dan een speler waarvan je je ook moet afvragen of je dat moet doen. Voordat zo'n speler wedstrijdfit is, is misschien de volgende transferperiode al weer open", aldus De Haan, die daarmee ook niet uitsluit dat hij pas in januari de transfermarkt weer op gaat. "Als er niet iets komt wat we willen, dan moeten we gewoon wachten. En dat is heel zuur."

"Daar zal ook veel kritiek op zijn en dat is helemaal niet erg. Ik weet dat wij onszelf in de spiegel aan kunnen kijken dat we er meer dan alles aan gedaan hebben", aldus De Haan, die dinsdagavond liet weten dat hij met minimaal vijftien verschillende spitsen in gesprek is geweest.

Lees meer: