De Haan over band met Drenthe: "Daar had ik best moeite mee"

Royston Drenthe en Foppe de Haan
Royston Drenthe en Foppe de Haan Foto: © Orange Pictures

Foppe de Haan werkte samen met Royston Drenthe bij Jong Oranje. Qua persoonlijkheden verschilden de twee enorm, maar toch konden ze goed overweg met elkaar.

In de Gouden Graal-podcast herinnert De Haan hoe Drenthe altijd met dure spellen tentoonspreidde. Als iemand die opgroeide in armoede had de oefenmeester daar best moeite mee. "Dat speelt wel altijd ergens in je achterhoofd een rol. Allemachtig, waarom doe je dat joh?, dacht hij. "Ik kon er ook heel slecht tegen als ze heel veel dingen weggooiden. Dat heb ik hem ook wel uitgelegd hoor. Aan de andere kant was het wel zijn leven. Ik stoorde me er wel aan, maar ik kon best aardig met hem overweg."

Zo voelde Drenthe zich blijkbaar ook, want de oud-prof zocht De Haan later weer een keer op. "Later ben ik nog eens wezen varen met hem hier, toen hij een boek schreef", herinnert de Fries. "Toen heb ik hem nog gevraagd of hij spijt had van de dingen die hij heeft gedaan. In mijn ogen heeft hij veel verkwanseld, maar dat vond hij helemaal niet. Hij was baas over zijn leven. Prima zei ik, we gaan vissen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand