De Haan opgelucht: 'Communicatie en betrokkenheid was gewoon slecht'

Foppe de Haan is erg blij maar ook verrast met het opstappen van Robert Veenstra. Terugkijkend vond De Haan vooral de betrokkenheid van Veenstra erg slecht. Daarnaast geeft de oud Heerenveen trainer aan erg blij te zijn met de supportersbijeenkomst op zondagmiddag en heeft hij alle vertrouwen in een herstel.

'Ik was wel verrast moet ik zeggen, ik had het niet gedacht', aldus De Haan tegenover Omrop Fryslân. 'Tot dusver was het redelijk stabiel. Er was wel veel lawaai in de buitenwereld. Maar bij de RvC en Directie veel minder. Dus ik dacht, men zal wel wachten tot het onderzoek af is.'

De Haan is erg blij met het nieuws maar wil dat het onderzoek doorgaat: 'Ik denk dat het heel verstandig is. Het onderzoek moet gewoon doorgaan. Het ging niet alleen over de directie maar ook het functioneren van de RvC en het totaal functioneren van de club. Ze komen met een aanbeveling dus dat moet doorgaan.'

Clubbeleid
'Ik kijk er met mijn ogen naar', zegt De Haan op de vraag of hij negatieve gevoelens heeft naar Veenstra. 'Ik ben geen financieel deskundige en heb nooit cijfers gezien, dus daar heb ik geen mening over. Als dat toen hij begon het slecht was en het nu beter is dan heeft hij dat goed gedaan.'

Kritisch blijft De Haan echter wel: 'Ik vind wel dat de manier waarop dat gegaan is, en met name in de omgang met mensen die weg moesten dat dat niet goed was. Dus de communicatie, uitleg, en mensen betrokken houden vond ik gewoon slecht.'

'Ik vind dat een voorzitter betrokken moet zijn bij alles wat met voetbal te maken heeft, daar vond ik hem ook minder. Ik heb hem op Skoatterwâld misschien een keer gezien. Ik vind dat dat absoluut niet kan.'

De clubman heeft volle vertrouwen in het herstel: 'Jawel, de club heeft veerkracht. Heel vaak gaat het met pieken en dalen, en er komt een moment dat mensen zeggen we gaan er achter staan en de zaken van een positieve kant benaderen. De club is natuurlijk niet kappot.' 

Supporters
'Wat ik een fantastisch signaal vond is dat de supporters op zondagmiddag met zijn allen bij elkaar kwamen. Dat was jong en oud en dat doe je alleen als er een grote betrokkenheid is.'

Wat de rol van De Haan is bij Heerenveen na het vertrek van Veensta kan hij nog niet zeggen: 'Ik heb het 10 minuten geleden gehoord, ik moet eerst maar eens nadenken.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand