De Haan: "Niet vanzelfsprekend dat hij ook zou moeten vertrekken"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen is op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien Kees van Wonderen aan het einde van dit seizoen vertrekt. Robin van Persie zou de belangrijkste kandidaat zijn, maar Ferry de Haan wil niet te veel ingaan op namen. De algemeen directeur hoopt wel binnen nu en twee weken de nieuwe trainer bekend te maken.

Een nieuwe trainer is ook belangrijk, met het oog op de komende transferzomer. "Zodra we definitief een keuze hebben gemaakt, nemen we hem uiteraard mee in het aantrekken van nieuwe spelers", zo vertelt De Haan in gesprek met Omrop Fryslân. "Maar soms kun je niet langer wachten, zoals bijvoorbeeld met het aantrekken van Sam Kersten. Sam had een aflopend contract bij PEC Zwolle en past bij Heerenveen."

Het is gebruikelijk dat een nieuwe trainer zijn eigen assistent of assistenten meeneemt, maar SC Heerenveen heeft ook al een aantal assistent-trainers in dienst. De Haan: "Daar moeten we aan de voorkant goede afspraken over maken."

Paul Simonis is de vaste rechterhand van Van Wonderen. Zijn contract loopt af, maar de kans bestaat dat hij gewoon blijft. "Het is voor mij niet vanzelfsprekend dat als Kees vertrekt, hij ook zou moeten vertrekken. Wij gaan Paul een nieuwe aanbieding doen", aldus Ferry de Haan.

Lees meer:
0 reacties